top of page

La Tinta: met verfijnd artisanaal palet

La Tinta zijn meesters in fijnschilderen. Men beheerst alle mogelijke technieken: patineerwerk, werken met kalk- en caseïneverf, stucco (mortex), kalei, vergulden, trompe-l’oeil, hout- en marmerimitatie. Wat La Tinta bijzonder maakt? Zonder twijfel de passie voor het vak. Verf wordt per project op maat gemengd. Men werkt alleen met natuurlijke producten. Maar esthetiek en praktisch gebruiksgemak staan niet los van elkaar.

De grote uitdaging: telkens weer de hoge verwachtingen van de klant inlossen. Het eindresultaat ademt steeds een persoonlijke sfeer en of je nu de strakke of meer landelijke richting uit wilt met de totaalinrichting, bij La Tinta kun je voor elke stijl terecht. Hier in de kijkwoning van Dauby heeft Caroline Thys van La Tinta zich echt mogen uitleven, samen met Robert van Schildersambacht, en het interieur oogt dan ook adembenemend. Een staalkaart die hun outstanding vakmanschap in de verf zet!

La Tinta fijnschilders

Bewonder het Taps & Baths bad waarvan de mantel virtuoos werd verfraaid door La Tinta met een metallic-techniek waarbij de look van een aloude koperen steelpan wordt geïmiteerd.


De maatkast van Den Stal is door La Tinta tweeërlei onder handen genomen. Aan de binnenzijde wordt een verweerd metaaleffect uitgespeeld zodat het tentoongestelde glaswerk nog meer schittert. De buitenzijde van de kast toont ons een doorleefde sleetse afwerking.

Ook bij de antieke deur die uitmunt in kleurschakering en textuur ontwaar je de exclusieve signatuur van La Tinta. Eerst oogde ze gewoon vlak, maar vervolgens onderging de deur een uitgesproken verfbehandeling, en zo integreert ze nu perfect in het geheel.


De ruw geschaafde wandbeplanking in thermowood kreeg het juiste La Tinta patina opdat de houtnerf zich zou prononceren.

Trap op en we belanden in een loft die industrieel maar gezellig warm aanvoelt. De bakstenen van toen bleven onaangeroerd maar La Tinta tint ze wel met kalkverf en volgens artisanale schildertechnieken als vanouds. La Tinta laat zo als het ware de fabrieksmuren spreken, figuurlijk dan. Konden die muren maar spreken in letterlijke zin, dan zouden ze ons heel wat kunnen vertellen over de rijke geschiedenis van dit intrigerende historisch pand…

fijnschilders La Tinta
fijnschilders La Tinta
La Tinta
Dauby sierbeslag
La Tinta fijnschilders
La Tinta

Featured Posts
Recente berichten
Archief
Zoek op Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page