top of page

Vastgoed als geschenk

Omwille van de lage schenkbelasting is vastgoed schenken veelal goedkoper dan het laten opgaan in de erfenis. Maar kun je vastgoed wegschenken en er blijven wonen? Dat kan via een schenking 'met voorbehoud van het vruchtgebruik'. Daarbij behoud je levenslang het recht om het weggeschonken huis of appartement te blijven bewonen of verhuren. Opteer bij royale eigendommen voor een salami-schenking met een opsplitsing van de overdracht, zo wordt de schenkbelasting telkens vanaf de laagste tariefschijven berekend. Soms verschilt de regelgeving regionaal en dus betreft het hier meer dan ooit maatwerk. Laat je daarom bij vastgoedschenkingen goed begeleiden, door de bankiers van BNP Paribas Fortis te Hulshout en Herselt bijvoorbeeld. Info: hulshout@bnpparibasfortis.com & herselt@bnpparibasfortis.com

banktip rond vastgoed

Featured Posts
Recente berichten
Archief
Zoek op Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page