© 2017 by Patrick Retour

Vastgoed als geschenk

September 4, 2017

Omwille van de lage schenkbelasting is vastgoed schenken veelal goedkoper dan het laten opgaan in de erfenis. Maar kun je vastgoed wegschenken en er blijven wonen? Dat kan via een schenking 'met voorbehoud van het vruchtgebruik'. Daarbij behoud je levenslang het recht om het weggeschonken huis of appartement te blijven bewonen of verhuren. Opteer bij royale eigendommen voor een salami-schenking met een opsplitsing van de overdracht, zo wordt de schenkbelasting telkens vanaf de laagste tariefschijven berekend. Soms verschilt de regelgeving regionaal en dus betreft het hier meer dan ooit maatwerk. Laat je daarom bij vastgoedschenkingen goed begeleiden, door de bankiers van BNP Paribas Fortis te Hulshout en Herselt bijvoorbeeld. Info: hulshout@bnpparibasfortis.com & herselt@bnpparibasfortis.com

 

 

    

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Authentiek èn vernieuwend, de deco-art van Jos Deconinck

June 5, 2019

1/8
Please reload

Recente berichten

September 23, 2019

Please reload

Archief